Slecht bericht op slecht bericht

(Nogmaals) welkom allemaal :). Ik ben al even berichtjes aan het schrijven op mijn blog, maar ik denk dat ik de link straks ga delen met jullie.

As we speak loopt mijn eerste chemokuur erin en zit ik met de zogenaamde “Icecap” op m’n hoofd (die Icecap zou haaruitval tegen moeten gaan)… Superspannend en niet leuk, maar het is voor een goed doel. Ik moet beter worden, de borstkanker moet weg!

Afgelopen dinsdag werd er een radioactief jodiumzaadje geplaatst in de tumor in m’n rechterborst en een clipje in de lymfeklier in m’n oksel (waar later ook een jodiumbronnetje in komt). Onverwacht kreeg ik daar te horen dat er uitgebreider geëchood ging worden, omdat op de MRI-scan nóg twee verdachte plekken in de borst te zien waren. Ze dachten aan mogelijk nog (andere?) tumoren…. Die had ik écht echt echt niet aan zien komen. Ik heb zo gehuild. “Slecht bericht op slecht bericht”, zoals de radioloog het uitlegde.

Ze hebben heel uitgebreid gekeken met twee radiologen en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er inderdaad nog twee “satelliettumoren” in de borst zitten, maar dat die wel in verbinding staan met de grotere afwijking. Dit verandert de zaken wel nogal, want hiermee is de tumor in totaal niet zo’n 3.2 of 3.8 cm zoals eerst gemeten, maar 6 cm :(….

Echt een flinke klap. Daar, op dat moment, heb ik ook direct besloten: de borst gaat eraf. Ik neigde hier al heel erg naar, maar nu was ik er echt he-le-maal klaar mee.

Eigenlijk mocht de borst er direct wel af van mij. Dan maar geen nieuwe lymfeklierprocedure’s, het moet gewoon wég, zsm! Ik moet blijven leven, ik heb twee kleine jongetjes die niet zonder mama kunnen!!!

Gisteren heb ik echter met de chirurg gebeld en het advies blijft toch echt eerst chemotherapie, dit is volstrekt veilig en zeker niet slechter dan eerst opereren. Dus dat gaan we doen.

Of daar ben ik nu mee bezig zelfs… Op dit moment loopt de tweede zak in van de twee…. Super super spannend, doodeng zelfs. Ik voel nog niks, maar wie weet wat er wel of niet komen gaat. We zullen het zien.

Tot later!

Liefs, Jeanet

5 gedachten over “Slecht bericht op slecht bericht”

 1. Jeanet, wat fijn dat we met deze berichten op afstand toch op de hoogte kunnen blijven. We denken aan jullie. Duizend kusjes en veel liefde!

  Like

 2. Kippevel na het lezen van je verhalen. Heel veel sterkte voor jou en Stefan. Maar wat goed van je dat je dit deelt…. dikke knuf

  Like

 3. Hoi lieve Jeanet,

  Wat een goed idee, deze site! Ik denk zo veel aan je, maar ik voel mij ook bezwaard om je steeds te vragen hoe het gaat en wat er allemaal gaat gebeuren. Ik weet ook dat iedereen op de hoogte houden je veel energie kan kosten. En je hebt al je energie nodig om beter te worden!! Wat moet het dubbel zijn geweest vandaag. Een reis die je moet maken, maar eigenlijk niet had gewild. Je hebt inderdaad geen keus en je moet sterk zijn, want er is geen andere optie. Maar je kan wel trots zijn op jezelf, want je gaat beter worden! En daar doe je alles voor! En je gaat een rimpelig omaatje worden samen met al je mooie mannen!

  Ik denk aan jullie, heel veel!

  Liefs, Antina

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.